شوراهای راهبری ارزشیابی کیفی - توصیفی توجه نمایند از آنجا که نتایج تحقیقات بسیاری بیانگر آن است که در دوره ابتدایی، بین برگزاری آزمون و ایجاد نگرانی و در نتیجه به هم ریختن بهداشت روانی و کاهش عملکرد مثبت تحصیلی دانش اموزان، رابطه معنا داری وجود دارد . بر این اساس نظام آموزشی نباید بجای تامین امنیت خاطر و کاهش طیف وسیعی از دلمشغولی های رشدی کودک، عامل تشدید کننده آنها باشد .
اگر هدف از ارزشیابی یادگیری است، یا به تعبیری ارزشیابی به عنوان یادگیری است، از برگزاری آزمون سرنوشت ساز آنهم از نوع مداد – کاغذی که تنها بخش بسیار کوچکی البته با خطای معنا دار، از اهداف و انتظارات آموزشی را سنجش می نماید، چه هدفی را دنبال می کنیم ؟ کیفیت بخشی به جریان یاددهی – یادگیری و تقویت رشد علمی دانش آموز با ارزشیابی فرایندی تکوینی اتفاق می افتد ، نه با آزمون هماهنگ. به جای توجه به حاشیه های حاکم بر نظام آموزشی و پرورشی، آیا بهتر نیست به اصل جریان یاد دهی – یادگیری دانش آموز دوره ابتدایی که از حصوصیات روان شناختی ویژه ای در مقایسه با سایر دوره ها برخوردار می باشند، توجه عالمانه و هدفمند صورت گیرد؟
چرا ارزشیابی فرایندی کلاسی را که نقش اصلی در اصلاح و بهبود و تقویت یادگیری دانش آموز دارد، با اقدامات غیر علمی و غیر کارشناسی شده، به مخاطره باید انداخت؟ آیا می دانید که با طرح اخبار آزمون هماهنگ در خانواده ها ،شاهد حضور دوباره ی یکی از مکانیزم های سازشی آنها، یعنی خریدن و تحمیل کتاب های غیر استاندارد و غیر ضروری که با نگاه تجاری تولید شده به کودک است ، خواهیم بود ؟ ومعلوم است که کمترین پیامد چنین عملی در دوره ابتدایی ، کاهش اعتماد به نفس و واکنش های فیزیولوژیک و در نتیجه ایجاد اضطراب های مرضی به کودک است .
اگر کسی به بهانه سنجش عملکرد معلم است باید بداند که ارزشیابی از برنامه درسی و سنجش عملکرد معلم نیازمند طی فرایندی علمی و جمع آوری و تفسیر و تحلیل اطلاعاتی جامع با ابزارهایی استاندارد سازی شده است ؟ بنابراین برگزاری هر گونه آزمون هماهنگ در هر پایه ای ممنوع است هر کس با هر سمتی چنین اقدامی انجام دهد یک جرم اموزشی مرتکب شده و قابل بررسی است .
در خصوص پایه ی ششم نیز به اطلاع می رساند که در حال حاضر آزمون پایانی پایه ششم نیز، تنها در نوبت خرداد ماه ، به شکل هماهنگ برگزار می گردد که آن هم به عنوان یکی از شواهد پیشرفت تحصیلی دانش آموز، پس از بررسی و بازخورد معلم، در پوشه کار قرار می گیرد ودر تکمیل گزارش پیشرفت تحصیلی به عنوان یکی از شواهد و مستندات یادگیری، اطلاعاتی در اختیار معلم قرار می دهد . ضمن اینکه معلم با توجه به عملکرد کل دانش آموزانش، از چگونگی تدریس و اثربخشی آموزش خویش، اطلاعاتی دریافت می نماید .